Matematik
mat: integral
25. maj 2005 af
Maria17 (Slettet)
Hej
Kan I hjælpe mig med denne opgave:
int(fra 0 til 1) af x*e^(x^2-1) dx
Jeg kan nemlig hverken komme frem til et facit ved hjælp af partiel eller subsitution...
Mvh. Maria
Kan I hjælpe mig med denne opgave:
int(fra 0 til 1) af x*e^(x^2-1) dx
Jeg kan nemlig hverken komme frem til et facit ved hjælp af partiel eller subsitution...
Mvh. Maria
Svar #1
25. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
Substitution t=x^2-1 => dt/dx=2x giver
S(x*e^(x^2))dx = S(½dt/dx*e^t)dt = ½S(e^t)dt
S(x*e^(x^2))dx = S(½dt/dx*e^t)dt = ½S(e^t)dt
Svar #2
25. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
UPS:
S(x*e^(x^2))dx = S(½dt/dx*e^t)dx = ½S(e^t)dt = ½e^(x^2-1) + k
S(x*e^(x^2))dx = S(½dt/dx*e^t)dx = ½S(e^t)dt = ½e^(x^2-1) + k
Svar #3
25. maj 2005 af Angorakat (Slettet)
nu er det jo bestemt integral, så du skal ændre grænser når du foretager substitutionen.
Og derefter sætte dem ind.
x=0 bliver til t=-1
x=1 bliver til t=0
klarer du den derfra?
Og derefter sætte dem ind.
x=0 bliver til t=-1
x=1 bliver til t=0
klarer du den derfra?
Skriv et svar til: mat: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
