Fysik

FSA Kernekraft forsøg

11. juni 2011 af Kongenafqueens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg står og skal op til fysik eksamen på onsdag. Og jeg er igang med at lave nogle dispostioner, dertil. Men jeg ved ikke hvad jeg skulle fortælle om til emnet "Kernekraft" - eller hvilke forsøg jeg skal lave.

Det er sådan, at vi har 2 emner under Atomfysik, nemlig "Radioaktivitet" og "Kernekraft". I radioaktivitet har jeg bla. lavet forsøg om alfa, beta og gamma, baggrundsstråling og atomets opbygning.
Altså, har jeg ingen anelse om hvad jeg skal forklare/lave forsøg om til "Kernekraft"

Jeg håber, at der er nogle kloge hoveder der ude, som kan hjælpe mig ;- ).

Tak på forhånd!:- ).


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Kernekraft = Atomkraft.

Så er det nok noget med atomkraftværker og turbiner. (måske fussion og fission) Det er nok også noget med isotoper.


Svar #2
11. juni 2011 af Kongenafqueens (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :- )


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Du kunne jo tage to pakker tændstikker:

Første pakke (tændstikkerne er pakket ud) binder du rundt i i cirkel.

Anden pakke klistrer du på en pind (lineal - et eller andet).

Du tænder nu for opstillingerne, og de viser forskellen på en atombombe = ukontrolleret kædereaktion og et atomkraftværk = kontrolleret kædereaktion.


Svar #4
12. juni 2011 af Kongenafqueens (Slettet)

Mange tak, lyder helt klart som et forsøg jeg skal have med!! :-).


Skriv et svar til: FSA Kernekraft forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.