Matematik

jeg har bevist sætningen

12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

om sum under differentialregning. 

altså at h(x) = f(x) + g(x)

er lig med

h '(x) = f'(x0) + g'(x0)

men vil gerne vise den med et tal eksempel. nogle der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad du prøver at sige i den ligning. Mener du

(f + g)' = f' + g' ?

Hvis du har bevist den generelt, kan du jo indsætte nogle kendte funktioner som eksempel.


Svar #2
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

# ja det var det jeg mente. 

kan du uddybe? jeg forstår ikke hvad du mener med at jeg skal indsætte nogle kendte funktioner som eksempel. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel

(x5 + ln(x))' = (x5)' + (ln(x))' = 5x4 + (1/x)


Svar #4
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja det har du ret i. 


Skriv et svar til: jeg har bevist sætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.