Matematik

f(x)=b*a^x

12. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg arbejder nu med den eksponentiale funktion..

Min lærer har skrevet til os at vi skal bevise vækstegnskaben dvs udregning af f(x+1), men hvordan ser beviset ud :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x+1 i forskriften:

f(x+1) = b·ax+1 = b·ax·a = a·f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

f(x)=b*ax

f(x+1) =b*a(x+1) = b*ax*a 

f(x+2) = b*a(x+2) = b*ax*a2

f(x+n) = b*a(x+n) = b*ax*an

forstår du ovenstående :)?

når man går 1 ud af x-aksen svarer det altså til at gange y værdien med a. 

når man går 2 ud af x-aksen svarer det altså til at gange y med a2

osv... du skal huske at i en eksponentiel vækst, er væksten en fast procent. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2011 af AskTheAfghan

f(x+1) = b·ax+1     =  b·ax·a1   =    b·ax·a       ...  Da    ax·an = ax+n


Svar #4
12. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

jeg ved ikke om jeg helt forstår det ..

Altså man indsætter f(x+1)= b*a^(x+1) .. (x+1) er det det samme som a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#4 

hvis du og tænker lidt over det, burde du kunne forstå. tror du meget hurtig har kigget igennem svarerne i denne tråd... sæt dig lidt mere ind i det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2011 af AskTheAfghan

#4

Nej, det er ikke det samme. Hvis du ikke kan forstå det, så tjek potens regneregel i din matbog. Hvis du ikke orker, så bare glem det. Du har gjort det rigtigt, at f(x+1)= b·a(x+1)


Skriv et svar til: f(x)=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.