Matematik

det ubestemte integrale

14. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen.
Jeg er i gang med min dispositon i mat B til integralregning..

Mit spørgsmål lyder: Gør rede for begrebet stamfunktion og det ubestemte integrale
                                      Gør rede for de regneregler der kan bruges til at bestemme stamfunktioner

Jeg har gjort rede for beregbet stamfunktion, hvor jeg har lavet et kort bevis der beskriver at (F(x)+(k)' = f(x) 

Men jeg er i tvivl om, hvad jeg skal skrive angående det ubestemte integrale? 
Jeg har gjort lidt rede for det ubestemte integrale , men ja, hvad synes i jeg kunne komme ind på?
                                  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af peter lind

stamfunktion og ubestemt integrale er det samme. Du skal komme ind på regneregler, som er

∫a*f(x)+b*g(x) dx = a*∫f(x)dx + b*∫g(x)dx samt partiel integration og integration ved substitution


Svar #2
14. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

kunne du give nogle eksempler med tal i stedet, jeg bliver forvirret når der står bogstaver :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af peter lind

Det drejer sig om regning med funktioner ikke tal, så det kan ikke lade sig gøre.


Svar #4
14. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

okay jeg har følgende regneregler i mine noter  :-)

∫ c* f(x)dx = c * ∫ f(x) dx

∫ (f(x) + - g(x) dx = ∫ f(x)dx +- ∫ g(x)dx

Er det ikke nok :-)

Men er der ikke andet jeg skal nævne i forbindelse med det ubestemte integrale, for jeg skal jo i forvejen nævne regnereglerne, blot til sidst i spørgsmålet :- ) ^


Skriv et svar til: det ubestemte integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.