Matematik

Beregn konstanter a og b

14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved :

f(x) = ax^2+2b√x , hvor a og b er konstanter.

Beregn konstanterne idet f(1)=4 og f´(1)=1

Hvordan gør man det ? er det en der kunne vise mig hvordan man opstiller regne stykket.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først den afledede f'(x) og indsæt så x=1 i forskrifterne for f(x) og f'(x) og løs de fremkomne ligninger i a og b.


Svar #2
14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki... så ledes -

f(1) = 2*b+a^2

2*b+a^2 = a

a = ANS.

f´(1) =( b/ √1 )

 ( b / √ 1 ) = b

b = ANS


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Beregn først f'(x), og indsæt så x = 1 i forskrifterne for f(x) og f'(x) . Vi har

f(x) = ax2 + 2b·√x ⇒ f'(x) = 2ax + b/√x , så

f(1) = a + 2b = 4 , og

f'(1) = 2a + b = 1 .

Løs nu ligningssystemet

a + 2b = 4
2a + b = 1


Svar #4
14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

 Tusind tak...

så 1. = 2 + 2b = 4

a = 2

2a -1 = 1

b = -1

Kunne du evt. også hjælpe med den her.

løs ligningen ved , den skal løses uden brug af lommeregner :-(

( 1/2 ) ^(1/5) = e^-2x


Skriv et svar til: Beregn konstanter a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.