Fysik

Brændværdi

15. juni 2011 af Simzze (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vejen til fysik

Alle øverst side 64
 

E = B * m
= 28,3 Mj/kg * 0,00151 kg
= 28,3 * 10^6 j/kg * 0,00151 kg
= 42.733 J

Jeg tror det er en stor fejl?
Skal der ikke stå 25,3
Og hvor kommer 0,00151 fra, hvordan har man fundet massen??


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2011 af TorbenA (Slettet)

Hvilke oplysninger giver opgaven? Uden dem kan man jo ikke svare. Hvad er de 25,3?

Jeg synes nu, at dit resultat burde være 42,733 kJ.


Svar #2
15. juni 2011 af Simzze (Slettet)

Ja men det er derfor man skal have bogen for jeg ikke forklare opgaven da det er en øvelse, hvor man skal udføre et forsøg /:
 

Synes ikke selv jeg får de oplysninger jeg skal bruge.

De 25,3 skulle være sprits varmefylde.

og der er ikke noget med varmefylden 28,3

Og tror jeg har fundet ud af at 0,00151 er massen af spritet .
 

Men jeg springer det over, eller tak for hjælpen (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2011 af TorbenA (Slettet)

De 28,3 Mj/kg er vel så brændværdien for sprit (B). Se databogen side 173 (Flydende brændsler, ethanol 95%). Det ligner. Øvre og nedre brændværdi er forklaret midt på side 172.

Du skal ikke bruge varmefylden af sprit.


Skriv et svar til: Brændværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.