Matematik

Lineær variabelsammenhæng - eksamen

15. juni 2011 af tenebrex (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!
Jeg skal op til mundtlig matematik c på HF og har problemer med at finde ud af et af spørgsmålene jeg kan komme op i.

Spørgsmålet lyder:

Gør rede for den lineære variabelsammenhæng y=ax+b

Du skal komme ind på grafens forløb, metoder til bestemmelse af a og b samt ligefrem proportionalitet.

Nogen der har forslag til hvad jeg evt kan sige til dette? Jeg er helt lost!

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af MissMoney (Slettet)

Hey, 

du kan starte lidt med at fortælle hvad forskriften y= ax+b er:

det er en lineær funktion:
 

- Y vokser med konstant værdi når X vokser med 1

- a er hældningskofficienten 

man finder a ved   a = (Y2 - Y1) / (X2 - X1

- b er skæringspunkt med y-aksen 

man finder b ved b= Y1 - aX1

grafen er selvfølgelig en ret linje.  Hvis a > 0 så er grafen positiv dvs stigende. Hvis a < 0 så er grafen negativ dvs aftagende linje. 

i en graf hvor x og y ingår, er y en afhængig variabel og x er uafhængig variabel.

Ligefrem proportionalitet er når X og Y stiger eller falder sammen, rettere sagt, når X stiger, stiger Y også og omvendt. 

ex. 1 banan koster 3 kr.

10 bananer koster = 3 * 10 = 30 kr. 

dvs. Y = K * X hvr K er den konstant pris af 1 banan og X er antal bananer. jo flere bnananer ( x'er ) man køber, jo mere stiger prisen ( y ) .

HÅBER DET HJALP LIDT.. SKAL SELV OP I MAT C HF HER PÅ MANDAG.. OG HAR OGSÅ FÅET SAMME SPØRGESMÅLE HEHE


Svar #2
15. juni 2011 af tenebrex (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det hjælp virkelig meget! Du har reddet min røv :)
Jeg har være helt lost, da jeg har været indlagt 1,5 månede af skoleåret og det var da de havde om dette.

tusind tak igen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af MissMoney (Slettet)

 nuurh.. jamen det var så lidt, så må jeg håbe at det vil gå godt til eksamen. 


Svar #4
15. juni 2011 af tenebrex (Slettet)

tak og i lige måde da! :)


Skriv et svar til: Lineær variabelsammenhæng - eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.