Matematik

binomialfordeling

15. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er lidt i tvivl om , når man taler om binomialkoefficienten , hvilken betydning har n!

Jeg kan se at der i mine noter står, at  n! kaldes n'te fakulitet 

 n! = n* (n-1) ... 4*3*2*1

Men hvad menes der mon med det ^


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2011 af Madsst (Slettet)

 1 ! = 1 

2 ! = 2 * 1 

3 ! = 3 * 2 * 1

4 ! = 4 * 3 * 2 * 1

5 ! = 5 * 4 * 3 * 2 * 1 

osv. 


Svar #2
15. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

men hvorfor skriver man n*(n-1)

Forresten når man taler om binomialfordeling, hvor man jo anvender følgende formel

P(x=r)= k(n,r) * p^3 - (1-p) ^ n -r

Hvad betegner de forskellige variabler i denne formel :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af Duffy

"men hvorfor skriver man n*(n-1)"

sæt fx n=4 og gæt så selv.

Hvis 10-øren ikke falder: prøv med n=5.

--------

Hvad betegner de forskellige variabler i denne formel?

Det MÅ da stå i din matamatikbog, ik?!

------------

Formlen er rettelig

P(x=r) = k(n,r) * pn * (1-p)n - r


Svar #4
15. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

Jeg tror desværre ikke jeg forstår det :-( kunne du uddybe det måske, hvis det overhovedet kan uddybes ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2011 af Duffy

Hvad står der da i din matemaikbog??!!!

Det giver jo ikke rigtig mening, at jeg bare gentager, hvad der står. Hvad er det du ikke kan følge med til?


Svar #6
16. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

hvorfor man skriver n*(n-1) , hm så siger du jeg skal indsætte 4 eller 5, men det forstår jeg ikke hvad du mener med?
Jo der står noget i bogen om det, jeg synes bare det er indviklet, og er generelt ikke særlig skarp til sandsynlighedsregning, så det var derfor jeg søgte hjælp herinde :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2011 af Duffy

Har du prøvet at sætte 4 ind på n's plads? Hvad får du så?

Skriv det op.


Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.