Matematik

Bevis for det gyldne snit

16. juni 2011 af 215 (Slettet)

hvordan beviser man tallet phi, som i form det gyldne snit.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

To liniestykker med længder a og b forholder sig i det gyldne snit, hvis summen (a+b) forholder sig til den større længde a, som a forholder sig til b, dvs hvis

(a+b)/a = a/b ,

dvs den større længde er mellemproportional mellem den mindste længde og summen. Det følger heraf, at

1 + 1/(a/b) = a/b .

Kaldes a/b = x , fås derfor

1 + (1/x) = x , svarende til 2.-gradsligningen

x2 -x -1 = 0 , der har rødderne

x = (1 ± √5)/2 . Den positive rod er tallet φ = (1 + √5)/2


Svar #2
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

den første del.. hva er det bare en antagelse..  og hvad mener du med mellempropotional, og andengrads, hvor er ^2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg benytter definitionen for det gyldne snit. Du bør kende udtrykket mellemproportional fra grundskolens geometriundervisning. Der forekommer da i #1 en nydelig 2.-gradsligning x2 -x -1 = 0, hvor det tydeligt er markeret, at x forekommer i 2. potens. Prøv at læse #1 igennem igen, lidt langsommere.


Svar #4
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

ok.. nu har jeg lavet beviset.. måske ikke helt det samme som dit, men kommer frem til det samme svar.. ville du se på samt, andre besvarelser omkring. 2. gradspolynomier..


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Simpelthen dette, at φ er forholdet mellem længderne af to linestykker, og at det ikke giver nogen mening i et perspektiv tilbage til antikkens geometri at lade et sådant forhold være negativt. (Dette er svaret på et nu ikke længere eksisterende spørgsmål).

Nyt #4 -> Du kan jo præsentere dine spørgsmål, så er der nok nogen, der har energi og lyst til at svare på dem.


Svar #6
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

 2

Vedhæftet fil:Spørgsmål 2.docx

Svar #7
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

 1

Vedhæftet fil:Spørgsmål 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Det hedder et polynomium, et andengradspolynomium.

I 1. har du bare omtalt det gyldne snit, men ikke vist noget om det, eller antydet, hvad det har med 2.-gradspolynomier at gøre.


Svar #9
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

 sammenhængen mellem det gyldne snit og andengradspolynomier, er vel at man udledelsen, bruger 2. gradsligningen, og løser den ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man benytter definitionen for det gyldne snit til at opstille en 2.-gradsligning for forholdet mellem liniestykkernes længder, og den ligning kan man så løse.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2012 af lunaandersen (Slettet)

Hvordan kommer man fra φ^2-φ-1=0 så har min lærer nemlig sagt at det er = med φ=1+kvadratrod5/2


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Løs 2.-gradsligningen φ2 -φ -1 = 0 . Den har diskriminanten d = 5 og dermed rødderne

φ = (1 ± √5) / 2


Skriv et svar til: Bevis for det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.