Matematik

komplekse tal

17. juni 2011 af nannamanna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg sidder og læser op til min mundtlige matematik eksamen.

Sidder med komplekse tal, og har lige problemer med at tyde dette:

Et komplekst tal defineres som Z= a+bj

Z ∈ C|a ∈ R ∧ b ∈ R

Jeg forstår specielt ikke betydningen af "|"


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 det er bare for at adskille det.

Det skal læses.
Z tilhører de komplekse tal, a tilhører de reélle tal og b tilhører de komplekse tal.

Bortset fra det har du skrevet at Z=a+b*j, det skulle meget gerne være a+b*i


Svar #2
17. juni 2011 af nannamanna (Slettet)

-det er vidst noget med at matematikere bruger i, og fysikere og ingenører bruger j (for ikke at forvirre det med strømstyrke, i) :-)
Men mange tak for svaret!


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. juni 2011 af mathon

 i eller j er en temperamentssag

i fysik, hvor komplekse tal anvendes bl.a. ved beregning af impedanser
er
        det, da "lille i" er den variable strømstyrke, ubekvemt af have forvekslingsmulighed med den imaginære
        enhed i, hvorfor der konsekvent anvendes j


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

ahh okay, jamen så tager jeg det i mig igen :) 


Svar #5
17. juni 2011 af nannamanna (Slettet)

Jeg er heller ikke helt med på hvad den imaginære del er, i min bog har de at j=√-1

Men er j altid det, eller er det blot et eksempel på mange forskellige? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2011 af mathon

                  ...altid


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2011 af mathon

@ #4

                ...i intern matematik er det jo i...

                ...men anvendt matematik kan undertiden være "tillempet"...


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Skal læses "for hvilket det gælder".

Hele din sætning skal da læses som:

Z tilhører mængden C for hvilket det gælder, at a tilhører mængden de reelle tal og b tilhører mængden de reelle tal.


Svar #9
17. juni 2011 af nannamanna (Slettet)

Tak for alle svarene. Har lige et spørgsmål mere :)

Hvorfor er j3=-j ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. juni 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

fordi at

√-1*√-1*√-1 ⇔-1*√-1⇔-√-1

hvor j=√-1


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. juni 2011 af mathon

  eller skrevet
                               j3 = j2·j = (-1)·j = -j


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.