Matematik

Eksamen - Lineær vækst

17. juni 2011 af elmazovski (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg var oppe til Matematik mundtligt eksamen i dag i lineær vækst. Jeg har nu afsluttet mit første år på Gymnasiet, med matematik på C-niveau.

Opgaven lyder:

12. Vækst
Gør rede for lineær vækst
Du skal blandt andet komme ind på betydningen af tallene a og b
Giv et konkret eksempel på lineær vækst

Mit svar:

Når man har en sammenhæng mellem to variable tal x og y i en lineær funktion, kaldes det lineær vækst.
a= skæring på x-aksen.
b= skæring på y-aksen.

Eksempel:
SAS flybilletter:
Startpris: 200 kroner
Stigning pr. måned: 50 kroner
Periode: 6 måneder

Formlen = f(x)=50x+200

(Så lavede jeg så en graf i et kordinatsystem på formlen, som går skråt igennem, altså en lineær, ellers er grafen vedhæftet)

(1,250)
(2,350)
(3,500)
a= 3-1(kvadratroden af 500 divideret med 250) = a = kvadratroden af 2.

Fordobling:
T2=          log(2)
   log(kvadratroden af 2)

Halvering:

T1/2(en halv)=    log(1/2)
                log(kvadratroden af 2)

Har prøvet, at skrive det så godt op på bærbar, som jeg kan.

Men jeg fik altså 00 - med begrundelsen at det var eksponentiel vækst, som jeg havde lavet?
Har forberedt mig hjemme med min venindes søster, som gik ud af det samme gymnasium sidste år med matematik på A-niveau og samme lærer som jeg. 

Både censor og lærer var meget sure, og kiggede ondt på mig, når jeg forsøgte at smile til dem.

Nogle kommentare?? 
 

Vedhæftet fil: eksamen MaC.docx

Svar #1
17. juni 2011 af elmazovski (Slettet)

PS. Grafen som jeg lavede til eksamen startede bare på 200, og sluttede ved 500 - da det kun var for perioden 6 måneder. Min bærbar kunne bare ikke lave den, som jeg lige ville have det i den vedhæftet fil:) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 Halverings- og fordoblingstider snakker man kun om, når man snakker om lineær vækst - du har blandet lineær vækst og eksponentiel vækst sammen. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2011 af phoebebuffay (Slettet)

ja, fordoblings- og halveringskonstant er KUN ved eksponentielle funktioner..

Og derudover, så er din besvarelse ikke særligt fyldestgørende:

b=startværdien, det vil sige y-værdien når x=0.

a=den som y vokser med hver gang x vokser med 1..


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 Addr #2:

Der skal stå eksponentiel og selvfølgelig ikke lineær!


Svar #5
21. juni 2011 af elmazovski (Slettet)

Tak. Vil i så også mene, at jeg ligger på 00? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

Du trak et spørgsmål om lineær vækst, men snakkede om eksponentiel vækst - du svarede jo ikke på spørgsmålet, der blev stillet.


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. juli 2011 af 85anne (Slettet)

Fordoblingskonstanten og halvveringskonstanten snakker man kun om, når det er eksponentiel vækst. En eksponentiel funktion ser sådan ud: f(x)= b × a^x.

En lineær funktion er f(x) = ax + b, hvor b er startværdien, når y ligger på 0. a er den, som y vokser med hver gang x vokser med 1.


Skriv et svar til: Eksamen - Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.