Matematik

Udled .. ?

18. juni 2011 af Sidselsn (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvad mener de med formuleringen:

Udled regneregler for differentiationen af sum f + g og produkt f * g. ?

Skal man komme med eksempler eller skal man bevise?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 udled betyder at du finder formlen uden at antage at du kender den i forvejen :p

brug tretrinsreglen.


Svar #2
18. juni 2011 af Sidselsn (Slettet)

 Æhm.. :P
Hjælp xD Jeg er ikke så skarp til det her, kan du komme med et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2011 af SuneChr

At udlede vil sige, at finde frem til en gyldig sætning.

At bevise vil sige, at vise, at en sætning er sand (eller falsk).

Man skal vise, at reglerne gælder generelt, og så kan man derefter komme med et eksempel.


Svar #4
18. juni 2011 af Sidselsn (Slettet)

Det kan jeg jo ikke finde ud af :S

Kan I evt hjælpe mig med hvad jeg skal gøre? 

Jeg ved at sumfunktionen er:

     f(x) + g(x) = f'(x) + g'(x)

og produktreglen er

     f(x) * g(x) = f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 differentier  h(x)  når h(x) = f(x) + g(x)  , mht. tretrinsreglen.

dvs. find først 

Δy = h(x+Δx) - h(x) 

og så skriv det i form af f(x) og g(x) istedet . Det må jo være 

Δy = h(x+Δx) - h(x) = (f(x+Δx) + g(x+Δx)) - (f(x) + g(x)) = f(x+Δx) - f(x) + g(x+Δx) - g(x)

Hvad sker der så når delta x går mod nul? -husk på din definition af differentialkvotienten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2022 af mathon


Skriv et svar til: Udled .. ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.