Matematik

eksams spørgsmål

19. juni 2011 af malicious (Slettet)

 Hej jeg har lige brug for hjælp med at besvare for en eksams spørgsmål i andengradsfunktion. Håbe virkelig I kan hjælpe

spørgsmålet lyde på:

5. Hvad er en fortegnsundersøgelse og anvend denne forklaring på eksemplet ovenfor.

f(x) = x^2 – 5x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

denne spørgsmål hører nok under undersøgelse af funktioner. her skal du komme ind på monotoni forhold. 

det du gør er: 

1) differentierer f(x)

f(x) ' = 2x-5 

2) du sætter f '(x) = 0 og finder nulpunkter 

f ' (x) = 0 

x = 2.5

der er et nulpunkt. det giver et to intervaller der skal undersøges for fortegn. 

f '(1) = -3

f '(3) = 1 

3) du kan nu sige noget om forløbet af grafen

f er aftagende fra ]-oo ; 2.5] 

og voksende [2.5 ; oo[


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

hm... jeg er ikke sikker på om det er det ment her. vent til der er en anden der kommenterer. måske har jeg taget fejl. 


Skriv et svar til: eksams spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.