Matematik

sinus og cos

20. juni 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg forklare, hvorfor at cos(90+v)=sin (v) ?

og et andet spørgsmål:

Sin A = a/c i trekant ABC - hvad er sin B og C så?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Tegne et koordinatsystem med enhedscirklen og cosinus ud af x-aksen og sinus ud af y-aksen. Vise grafisk at når du ligger cos(90° til vinklen) får du sinus til vinklen. Foreksempel v = 0 °   så er  cos(90°+0°) = sin(0°) = 1  

                


Svar #2
20. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 aha okay..

Et andet spørgsmål - tangens til en vinkel - hvad er det egentligt? Hvad kan du bruges tangens til at finde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Sin A = a/c i trekant ABC - hvad er sin B og C så?     sin B = b/c      sinC =c/c = 1 = sin90°

regel     sinus til vinklen i en retvinklet trekant er lig med den modstående katete divideret med hypotonusen


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

tangens til vinklen er modstående katete divideret med hosliggende katete, for eksempel tanA = (a/b)         tangens er dog ikke defineret for den vinkel på 90° der ligger mellem de 2 kateter, for   tan(v)    v <>90°


Svar #5
20. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 Hvad med tangens ? jeg tror ikke helt jeg har forstået dens betydning.

tan v  = sin v / cos v 

men tan v er også mod katete / hos katete  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

ja      tanv =sinv/cos v   Men derudover ved jeg ikke så meget mere


Skriv et svar til: sinus og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.