Matematik

Toppunkt og logistisk vækst

21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 hvorfor er det egentlig at man får logitisk vækst, kan tegne  f' mærke på y-aksen, og f på x-aksen derved få en parabel og derved kan få toppunkt som kan bruges til at beregne maks. vækst.. hvorfor kommer parablem..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af mathon

                       y ' = y·(b-ay) = -a·y2 + b·y


                       med toppunkt
                                                        (b/(2a) ; b2/(4a))

           


Svar #2
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Kunne du fortælle mig hvilken betydning a og b har i logistisk vækst

og y' = ay + b


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2011 af peter lind

Den logistiske ligning er y'=  y(b-ay): Så vidt jeg husker får man den bl. a. fra biologi med en vækst med begrænsende resurser. Maksimum kan findes meget nemmere end med det du foreslår. Normalt forudsættes y > 0. maksimum finder sted når y' = 0 <=> y(b-ay) = 0 <=> b-ay=0 (da y > 0)


Svar #4
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 hvorfor er toppunktet givet ved

(b/(2a) ; b2/(4a))
og ikke -d/4a


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det tilhørende 2.-gradspolynomium er f(y) = -ay2 + by , så d = b2 , og dermed T = (b/(2a) , b2/(4a)) . Bemærk, at koefficienten til y2 er -a .


Svar #6
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 i vores bog hedder y' = ay + b


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så drejer det sig ikke om logistisk vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2011 af mathon

...men om

                                     y  =  C·eax   -  (b/a)                  som er løsning til y ' = ay + b

 i modsætning til
                                     y = (b/a)/(1+Ce-bx)                 som er løsning til y ' = y·(b-ay)


Skriv et svar til: Toppunkt og logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.