Matematik

Omdrejningslegme

21. juni 2011 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne trin for trin forklarer mig hvad der sker..
Jeg især tvivl om definitionen af deltaV, .. altså område dækker det.. 

Vedhæftet fil: Sætning - bevis.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af peter lind

Jeg kan altså ikke læse side 2. Eksporter evt. som doc eller pdf fil

På figuren på første side er der et skraveret areal , der går fra den vandrette linje ved f og op. Hvis du drejer det omkring x aksen vil der fremkomme en cylinder. Det er rumfanget af den cylinder, der er ΔV


Svar #2
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 som PDF

Vedhæftet fil:Sætning - bevis.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2011 af peter lind

ΔV er rumfanget du får ved at dreje arealet begrænset af x aksen , kurven og linjerne x = x0 og x0+h omkring x-aksen. En cylinder har rumfanget π*r2*h. Ved drejning af det lille område får du sådan en cylinder med radius r = f(x1) og tykkelsen h. Den store cylinder harr radius r = f(x2)


Svar #4
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

delta V er under grafen.. når det drejet rundt.. men forstår ikke hvordan forskellen af de cylindre giver giver rumfanget af x til x0... for forskellen vel jo bare give det lille rektangel i toppen... 
Hvad vis funktionen var negativ ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2011 af peter lind

Forskellen giver ikke rumfanget fra x til x0. Hvad er x i øvrigt? . Hvis funktionen er negativ bliver radius -f(x) og man får cylinderrumfanget π*(-f(x))2*h = π*f(x)2*h


Svar #6
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 mente fra x_0 til x_0 + h


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2011 af peter lind

Det gør de heller ikke, og det står der heller ikke i det du har vedlagt. Der udregnes rumfanget af 2 cylindre en indre og en ydre. Man konstaterer så at det rumfang man vil finde ligger mellem de 2 rumfang.


Svar #8
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 hvad siger det i midten så ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2011 af peter lind

Hvad er "det i midten" ?


Skriv et svar til: Omdrejningslegme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.