Matematik

udledning af kapitalintensitet i ss (makro)

22. juni 2011 af nstella (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er gået lidt i stå i udledning af af kapitalintensitet i steady state (ss).

den er den basale solow model jeg tager udgangspunkt i:

har udregnet flg.

1.                                   0=sBk-(n+s)k

2.                                    sbk^a=(n+s)k

3.                                   k^a-1 = n+s/sb

4.                                   og her går jeg så i stå

hvordan komme man frem til

k=b^1/1-a(s/n+s)^1-a

(i rettevej står der: ved 5.        k=n+s/sb)^1/a-1)???? hvordan kommer fra fra 4 til 5..

der er også en alternativ måde at løse den på,  nemlig i trin 2 ved at isolere k på venstre side og få sb/n+s, men herefter går jeg så i stå igen.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2011 af DMUS (Slettet)

Kunne du være rar at skrive det helt ud med de rigtige parenteser... Så man er sikker på hvad der forsøges opnået.

Normalt ville jeg give mig i kast med logaritmeregneregler og se om man kunne forkorte sig frem til det, men det har du sikkert forsøgt..?


Svar #2
22. juni 2011 af nstella (Slettet)

hej - jeg er ikke helt med på hvad du mener med at skrive ud  med de rigtige parenteser?

er mine parenteser da ikke rigtige? Beklager at det er lidt uoverskueligt, ville ønske at man kunne bruge equation.

men kogt ned til så meget det nu kan koges ned til er spm:

hvordan kommer man fra

k^a-1 = (n+s/sb)^1/a-1

til

k=b^1/1-a (s/n+s)^1/1-a


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2011 af peter lind

Du må mangle en masse parenteser. Ellers vil det nemlig være helt forkert.

Jeg går ud fra at der i 3. skal stå ka-1 = (n+s)/(s*b). Hvis du opløfter dette i potensen  1/(a-1) får du k = [ (n+s)/(s*b)]1/(a-1) Dette ser heller ikke ud til at stemme med det du skal have; men jeg er ganske vist også meget i tvivl om, hvad du mener der. Der mangler sandsynligvis flere parenteser.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2011 af peter lind

#2 Du kan bruge equation og udskrive til en pdf fil, som du så kan vedlægge.


Svar #5
22. juni 2011 af nstella (Slettet)

hej, okay sorry mth. parenteserne - hmm.. men ja peter lind du har ret mth. 3 - vidste ikke at det betød noget om man sagde ka-1 = (n+s)/(s*b) eller det samme uden parentes.

Nå men okay ellers står der i mine noter i den alternative måde at beregne det på som jeg også skrev i mit 1. indlæg.

(der er også en alternativ måde at løse den på, nemlig i trin 2 ved at isolere k på venstre side og få sb/n+s, men herefter går jeg så i stå igen) - hvor man går frem på flg.

k1-a (sb)/(n+s)

til

1/1-a = (sb/n+s)1/1-a  og her har man så opløftet eksponenten 1/1-a på begge sider???

det forstår jeg ikke helt..?


Svar #6
22. juni 2011 af nstella (Slettet)

hej - ok tror jeg har fundet ud af det - tak for jeres hjælp, men vil I ikke være søde og tjekke om det er korrekt udregnet, har vedhæftet det som PDF - og sorry hvis der mangler parenteser:)

Vedhæftet fil:udregning.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #7
22. juni 2011 af peter lind

Den er korrekt.


Skriv et svar til: udledning af kapitalintensitet i ss (makro)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.