Studievalg og videregående studie

Hvilken linje?

23. juni 2011 af snappi (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa.
Oprettede en anden tråd, fordi jeg var blevet rådgivet til at komme udenom fysik/kemi. Det kan jeg så høre på jer, at det er en dårlig idé, og at jeg helst skal have det på gymnasium :)

Så derfor. Hvilken studielinje/retning skal jeg tage?
Skal jeg tage noget samfundsvidenskabelig, eller skal jeg tage en sproglig linje?
Jeg skal ind på Grindsted gymnasium, og ifølge deres hjemmeside, så hvis man vælger samfundsvidenskabelig eller sproglig, kan man ikke have spansk, tysk, dansk, matematik og samfundsfag på a.
Er der overhovedet noget jeg kan gøre, for at jeg kan få det?

LINK:
http://www.grindsted-gym.dk/index.php?id=31


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. juni 2011 af Dulugtergrimt

Det kan du ikke rigtigt. Du kan vist ikke helt opnå at få 6 A-niveau-fag (som du vil få, fordi historie er obligatorisk på A-niveau). Derudover er engelsk også et obligatorisk fag på B-niveau men på en sproglig eller samfundsfaglig linje indgår det som regel som standard på A-niveau. Du bliver altså nødt til at acceptere, at skære 2 fag fra, hvoraf det ene ikke kan være dansk.


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. juni 2011 af Dulugtergrimt

Derudover: Jeg kan se du går i 9. klasse, så det er nok lidt sent at finde ud af, at man gerne vil søge ind på gymnasiet. Fristen lå engang i marts.


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 Dansk A er obligatorisk.


Svar #4
25. juni 2011 af snappi (Slettet)

 Hejsa igen.
Jeg er lige gået ud af folkeskolens 9. år :)

Det vil sige, at jeg skal starte i niende til næste år :P


Men tak for svarerne. Kender i nogle steder, hvor man kan lære spansk (uden for gymnasier) og så tage en eksamen, så man kan få det på papir? For så skærer jeg spansk væk :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. juni 2011 af MaibritG

Nu kan jeg læse, at du gerne vil læse journalistik, og jeg kan ærlig talt ikke se hvad du skal bruge de naturvidenskabelige fag til? Dermed ikke sagt, at fagene ikke er relevante. Med dine visioner for fremtiden undrer jeg mig desuden over, at du vælger et mini-gymnasium som Grindsted Gymnasium, der er kendt for ikke at kunne udbyde alle linjer og alle valgfag. Dermed skal du heller ikke regne med at kunne få 6 A-fag på det pågældende gymnasium. Generelt set er det svært at få 6 A-fag medmindre det indgår i studieretning. Personligt ville jeg sætte næsen op efter optagelse på en humanistisk linje på enten gymnasierne i Esbjerg eller Vejle, og så et mindre antal A-fag. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #6
25. juni 2011 af snappi (Slettet)

Hej Maibrit!
Problemet er bare, at jeg bor i en lille by der hedder Sønder Omme, og der er altså 50 km til både Vejle og Esbjerg. Det er vanvittigt langt at køre i bus hver morgen. Derfor tegner alt på, at jeg skal på Grindsted gymnasium efter mit efterskoleophold i 10.
 


Brugbart svar (2)

Svar #7
25. juni 2011 af MaibritG

Så må det være nærliggende, at vælge Herning Gymnasium når du bor i Sdr. Omme. Jeg fravalgte i sin tid både Grindsted Erhvervsskole og Grindsted Gymnasium pga. det manglende udvalg af relevante studieretninger og manglende udbud af valgfag. Hvis du gerne vil på Grindsted Gymnasium pga. transportmulighederne, så du være OBS på de begrænsede muligheder - dette betyder dog ikke nødvendigvis et ringere studiemiljø.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #8
25. juni 2011 af snappi (Slettet)

 Jeg har også overvejet Herning Gymnasium. Men ved du om det er et sted der er værd at tage hen, og hvordan det ser ud angående aflyste fag, som du snakker om på Grindsted ;)


Brugbart svar (2)

Svar #9
26. juni 2011 af MaibritG

Der har for nyligt været en artikel i Jyske Vestkysten om de mange, jf. forældrene, aflysninger på Grindsted Gymnasium. Hertil var klagen, at elever har haft 4 aflyste timer pr. uge. Til denne klage svarede skolens rektor at alle de aflyste timer var kalkuleret ind, så eleverne fik det rigtige antal timer.

Studiemiljøet på Herning Gymnasium, kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke selv har været elev der eller kender andre elevers erfaringer med stedet. Umiddelbart synes jeg, at den humanistiske linje med engelsk A mediefag B Samfundsfag B lyder interessant (for mig). De eneste naturvidenskabelige fag, du får fingrene i er: Biologi C, Fysik C og Naturgeografi C, hvoraf et af disse skal vælges op på B-niveau. Desuden er der matematik på C-niveau på første år.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Hvilken linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.