Studievalg og videregående studie

Hvilken Ha linje?

03. juli 2011 af klinkez (Slettet)

Jeg er rigtig meget i tvivl om hvilket studie jeg skal vælge. Jeg står lidt mellem Almen Ha som det sikre valg og de andre linjer, da jeg dermed ikke låser mig for meget fast. Samtidig er jeg ret interesseret i Cand.Polit på ku, da jeg har hørt den skulle være mere brugbar, og der skulle være et ret vildt studieliv, samt de at de har et ret godt foldboldhold.

Tænker dig også på at tage en Ha(it), da jeg tror it bliver rigtig vigtigt i fremtiden, især med henblik på innovation. Har dog aldrig prøvet at programmere.

Det skal enten være i København eller Odense, så jeg tror desværre ikke jeg har mulighed for at læse på Innovationslinjen, men overvejer også psykologilinjen.

Ville være kanon hvis nogen har erfaringer med disse studier, eller selv læser pt., og kunne fortælle lidt om det, og evt. hvad den store forskel er på de forskellige linjer.


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. juli 2011 af DMUS (Slettet)

Et eller andet sted synes jeg det virker tåbeligt at tage en ha udd. på 3 år. Jeg har hørt at man kun har undervisning 12 timer om ugen, hvilket et eller andet sted i min bog ikke tilsvarer et fuldtidsstudie.

Du kunne overveje at tage en HD samtidigt med en læreplads, her tjener du penge, får noget erhvervserfaringen, hvilket mange virksomheder sætte stor pris på. Desuden tjener du lidt flere penge end hvad du kan få på SU - På den måde tager du en tilsvarende udd. på 4 år istedet. Kunne det være et alternativ.


Svar #2
04. juli 2011 af klinkez (Slettet)

Hmm, kunne det sagtens. Kan dog ret godt lide studielivet, og er lidt bange for at et job kun med en hhx hurtigt bliver ret tørt, men hvad er mulighederne?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. juli 2011 af emul0c

DMUS -> Det du skriver falder vel lidt ude af kontekst da #0 skriver at han overvejer polit pga. det fede studieliv. Hvilket man ikke kan sige at HD er specielt kendt for :-)

klinkez -> Nu har jeg selv læst HA-almen og synes da klart det er en anbefalelsesværdig linje. Hvis jeg skulle vælge forfra, så havde jeg valgt den igen. Det kommer jo meget an på hvad du gerne vil når du er færdig - har du ikke tænkt dig at læse overbygning, så kan man ikke bruge HA-almen til så meget. Dog vælger ca 90% af alle færdige HA-almen'ere på CBS at læse overbygning også.
Hvis du ved hvad du vil, så er de andre HA-linjer også spændende tror jeg - man skal dog huske på at de er væsentlig mere specialiserede. Hvilket er godt hvis man ved hvad man vil men knap så godt hvis man ikke ved det.
Skal ikke kunne sige noget om studielivet på polit - men på almen er det i hvert fald rigtig godt :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. juli 2011 af Zalam (Slettet)

Jeg har netop afsluttet min HA fra SDU og synes generelt det er en fin nok uddannelse. Men jeg ville nok ikke vælge den igen.

Oprindeligt valgte jeg HA da jeg satsede på at blive revisor og der er HA et krav. Men fandt senere ud af interessen er større for finansiering. Hvormed; HA(mat), mat-øk eller polit ville være et bedre valg grundet de er langt mere kvantitative uddannelser.


Skriv et svar til: Hvilken Ha linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.