Matematik

Det gyldne snit

11. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg sad tilfældigvis og så noget om kunst, og i den forbindelse om det gyldne snit.

Har set på nettet at forholdet bliver beskrevet som 1.618/1

Vil det sige, at forholdet mellem den længste og den korteste side altid er 1.618 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2011 af kieslich (Slettet)

ja, og forholdet mellem den korteste og den længste side er 0.618.

det 'store' gyldne snit 1.618 betegnes med Φ, og det 'lille' gyldne snit med φ


Svar #2
11. juli 2011 af Chemizttobe (Slettet)

 Det store gyldne snit = den længste side?

Eller blot det største forhold


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2011 af SuneChr

P deler et liniestykke |AB| i det gyldne snit   ⇔    |AP| / |AB|  =  |PB| / |AP|


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2011 af kieslich (Slettet)

#2

 Det store gyldne snit =  forholdet 1.618

der gælder at 1/φ = Φ.    


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2011 af SuneChr

Papirformatet  A0  A1  A2  A3  A4  osv. er tilnærmelsesvis skåret efter det gyldne snit. Tilnærmelsesvis fordi papirformatet kræver en arealhalvering når det foldes én gang og samtidig skal bevare de oprindelige proportioner.

A0 er udgangspunktet og har et areal på 1 m2.     A4 arket har da et areal på  1/16 m2  og næsten det gyldne snit.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

#5

Eftersom forskellen mellem det gyldne snit (1,618) og A1/A2 (kvrod2 eller 1,414) udgør hele 14%,

bør næsten vel rettelig staves N-Æ-S-T-E-N

;-)


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.