Matematik

hjælp til matematik/EØ

13. juli 2011 af nusserpige (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en derude der kan hjælpe mig med følgende opgave?

For en vare A er sammenhængen mellem pris og efterspørgsel bestemt ved funktionen

d(x)= 1/4x^2 - 5x + 24         0<=x<=5

hvor x angiver efterspurgt mængde, og d(x) angiver den tilsvarende pris.

Sammenhængen mellem udbud og pris for samme vare A er bestemt ved funktionen

s(x)=1/4x^2 + 2x + 10       0<=x<=5

hvor x angiver udbudt mængde, og s(x) angiver den tilsvarende pris.

Ligevægtsprisen er defineret ved den pris, hvor udbud og efterspørgsel er lige store.

A) Bestem ligevægtprisen for vare A


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juli 2011 af Walras

d(x) kan oversættes til demand(x), og som du sikkert ved, oversættes "demand" til "efterspørgsel", mens s(x) er supply(x), der oversættes "udbud". Når efterspørgslen er lig udbuddet, er demand=supply, dvs

d(x)=s(x)

Indsæt og udregn x.

Du kan med fordel løse opgaven både analytisk (som just vejledt) og grafisk ved at indtegne funktionerne og se i hvilket x de skærer hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juli 2011 af Usser (Slettet)

Ja eller hvis det er eø så er det groms=gromk der er den optimale mængde du først finder frem til dvs i dit eksempel er det:

d(x)= 1/4x^2 - 5x + 24  = s(x)=1/4x^2 + 2x + 10 = 2 mængde

du skal solve den hvis du bruger ti-84-89 også finder du frem til den optimale mængde som er 2

for at finde frem til den optimale pris skal du indsætte det  i din pris og afsætnings funktion som er givet ved s(x)=1/4x^2 + 2x + 10 dvs du indtaster den fundene mængde(x)=2 ind i x ernes plads så får du 15 p eller kr som er den optimale pris eller ligevægtsprisen.

håber du kan bruge det til noget :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juli 2011 af Walras

At solve en almindelig førstegradsligning er da en falliterklæring! 

Naturligvis skal mængden efterfølgende indsættes i en af funktionerne. Det burde jeg nok have været lidt mere konkret omkring.


Skriv et svar til: hjælp til matematik/EØ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.