Matematik

Normalfordenling i excel

13. juli 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Under antagelse af at antallet af personer der har set reklamen en tilfældig gang kan beskrives ved en normalfordeling med middelværdi(u)= 120.000 og std.afvigelse(o)=35.000 bedes du besvare nedenstående:

Opgave 1) Beregn sandsynligheden for, at antallet af personer der har set reklamen en tilfærdig gang er mellem 110.000 og 140.000

Svar: =Normfordeling (140000;120000;35000;1)= 0,716145

=Normfordeling (110000;120000;35000;1)= 0,387548

0,716145-0,387548= 0,328597

Opgave 2) Beregn sandsynligheden for, at det gennemsnitlige antal personer der har set reklamen er mellem 110.000 og 140.000, når reklamen i alt vises 20 gange.

Svar: ???????????

Der er blevet svaret følgende på indlægget i opgave 2 indtil videre:

Lad Y = 'antallet af personer der har set reklamen en tilfærdig gang er mellem 110.000 og 140.000', og

lad X = ¬ Y ( non Y ) så er basissandsynligheden p = 1 -P(Y) = ......

Beregn nu P(X=0) = K(20,0)*p0*(1-p)20-0 = .......


men jeg forstår ikke hvordan jeg skal lave udregningerne, altså fremgangsmåde så håber der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juli 2011 af DMUS (Slettet)

Den tidligere hjælper har forsøgt at få dig til at indse at man nok skal skifte til Binomialfordelingen, da der er tale om et endelig antal gange reklamen bliver vist.

Formlen lyder:

P(X=r) = K_n,r * p^r * (1-p)^n-r

hvor K_n,r = n! / (r!*(n-r)!

Han prøver at hjælpe dig til at indse at: Enten ser man reklamen ellers ser man den ikke.

Du har sandsynligheden for at netop mellem 110k og 140k ser reklamen givet normalfordelingensudregningen oven for, nu vil du finde ud af hvad sandsynligheden er for at ingen ser reklamen hvis den vises 20 gange... 

Husk at p knytter sig til 110k - 140k så det behøver du ikke at tænke så meget over.

Håber det hjælper lidt..

// DMUS


Skriv et svar til: Normalfordenling i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.