Matematik
Ligningsregler ?
25. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej
Hvilke grundregler er der for at reducere
ligninger ?
Jeg kender i forvejen at man må gange og div og
osv med samme tal på begge sider ...
1.Gælder denne regel så at når man ganger
med et tal på begge sider så skal tallet ganges
med ALLE dele i ligningen eller kun med de dele
der har f.eks x i sig ?
2.Hvordan er reglerne for at ophæve paranteser ?
Sådan at man ændrer fortegn ved negative
paranteser og beholder dem ved positive ?
hilsen
iceb
Hvilke grundregler er der for at reducere
ligninger ?
Jeg kender i forvejen at man må gange og div og
osv med samme tal på begge sider ...
1.Gælder denne regel så at når man ganger
med et tal på begge sider så skal tallet ganges
med ALLE dele i ligningen eller kun med de dele
der har f.eks x i sig ?
2.Hvordan er reglerne for at ophæve paranteser ?
Sådan at man ændrer fortegn ved negative
paranteser og beholder dem ved positive ?
hilsen
iceb
Svar #1
25. august 2003 af Jean
I princippet må du bruge alle de matematiske injektive funktioner du kender, bare så længe du husker at tage dem på begge sider.
f.eks. er a = b ensbetyndende med ln a = ln b...
hvis der havde stået a + c = b + d er det ensbetydende med ln (a + c) = ln (b + d) og HELT bestemt ikke ln a + ln c = ln b + ln d
Ad 2.
Du skal bare tænke på at - ophæver minus. Således at -2 * -3 = 6 og algebraisk -r * -t = rt. Når der er både minus og plus bliver det minus altså -r * t = -rt og når der kun er plus bliver det positivt altså r * t = rt
f.eks. er a = b ensbetyndende med ln a = ln b...
hvis der havde stået a + c = b + d er det ensbetydende med ln (a + c) = ln (b + d) og HELT bestemt ikke ln a + ln c = ln b + ln d
Ad 2.
Du skal bare tænke på at - ophæver minus. Således at -2 * -3 = 6 og algebraisk -r * -t = rt. Når der er både minus og plus bliver det minus altså -r * t = -rt og når der kun er plus bliver det positivt altså r * t = rt
Svar #2
25. august 2003 af uniQue (Slettet)
Tja, det er næsten ½ 1g pensum, du gerne vil have, vent til du får det lært. Eller spørg mere specifikt.
Svar #3
26. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Ang sp 1:
Hvis du ved hvordan man ganger ind i en parantes, skal du bare (inde i hovedet) sætte en parantes om hver af de 2 sider af ligningen og så gøre lige som når du ganger ind i en parantes.
Hvis du ikke ved hvordan man ganger ind i en parantes skal du have lært det først. For at kunne dette bør du lære at skelne mellem led og faktorer (brug evt. stikordsregistret i din bog)
2. Din beskrivelse af parantesreglerne tyder på at du ved hvordan man gør
Hvis du ved hvordan man ganger ind i en parantes, skal du bare (inde i hovedet) sætte en parantes om hver af de 2 sider af ligningen og så gøre lige som når du ganger ind i en parantes.
Hvis du ikke ved hvordan man ganger ind i en parantes skal du have lært det først. For at kunne dette bør du lære at skelne mellem led og faktorer (brug evt. stikordsregistret i din bog)
2. Din beskrivelse af parantesreglerne tyder på at du ved hvordan man gør
Skriv et svar til: Ligningsregler ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
