Matematik

bestemme vinkel A

30. juli 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Nogle som vil hjælpe mig med denne opgave er så dårlig til det med trekanter.

I trekant ABC er a= 13, c= 10 og vinkel c = 23 grader. Det oplyses at vinkel A er spids.

a) bestem vinkel A

b) bestem b


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juli 2011 af mathon

       tegn en skitse for at få overbklik:

       benyt sinus-relationen
       på formen
                                                        sin(A)/a = sin(C)/c
                                        
                                                        vinkelmål = DEGREE

                                                        Aspids = sin-1((a/c)·sin(C))   
og
                                                    

      på formen
                                                       b/sin(B) = c/sin(C)

                                                       b/sin(180º-(A+C)) = c/sin(C)        

                                                       b = (sin(A+C)/sin(C))•c            supplementvinkler har samme sinus-værdi
 


Svar #2
31. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 Mange tak for hurtig hjælp mathon :)


Svar #3
31. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 kan det godt passe at vinkel A bliver 30.527


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. juli 2011 af mathon

            A ≈ 30,527º er OK


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2012 af stephaniekjærsgaard (Slettet)

Hvis jeg regner siden b ud, får jeg den til 0.20 ;s

Nogle der har en idé om hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2012 af mathon

                                      b = 20,58


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. februar 2012 af stephaniekjærsgaard (Slettet)

har fundet ud af det ved at benytte en mere simpel form en den som er skrevet ovenfor.

 

Men tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2012 af brainin (Slettet)

#1

                                                       b = (sin(A+C)/sin(C))•c    

Det skal være b = (sin(180°-A-C)/sin(C))•c


Skriv et svar til: bestemme vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.