Matematik

bestemme arealet ?

02. august 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 kan nogen hjælpe mig med denne opgave:

figuren ses her:  opgave 1.027

www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

På figuren ses grafen for en funktion, som skærer førsteaksen i punkterne

S1(-3,0) , S2(-2,0) , S3(2,0) og S4(3,0). Grafen afgrænser sammen med
førsteaksen tre punktmængder 1M, 2M og 3M, der hver for sig har et areal.
Disse arealer er henholdsvis 62/15 ,1312/15 og 62/15.
bestem ∫-3-2 f(X) dx og ∫ 3-3 f(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

På figuren ses det at

-3∫-2 f(x) = -(62/15)

Samtidig ses det at

3∫-3 f(x)dx = -3∫-2 f(x)dx + -2∫2 f(x)dx + 2∫3 f(x)dx = -(62/15) + (1312/15) - (62/15) = 1188/15


Svar #2
02. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 Mange tak ! :)


Svar #3
02. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

#1 hvorfor er det at det bliver til minus (62/15)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Arealet er den numeriske værdi af integralet. Som du kan se befinder arealet sig under x-aksen, derfor vil integralet være negativt.


Skriv et svar til: bestemme arealet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.