Matematik
integrere
nogle som ved hvordan man integrere følgende funktion i hånden (x^2+2)^8
Svar #2
02. august 2011 af Walras
Det er muligt, at du får mere ud af blot at lade lommeregneren udregne denne og da forsøge dig med et par lidt lettere eksempler. Denne er mildest talt langtrukken.
Svar #3
03. august 2011 af SuneChr
(a + b)8 = b8 + 8ab7 + 28a2b6 + 56a3b5 + 70a4b4 + 56a5b3 +28a6b2 + 8a7b + a8
Sæt a = x2 b = 2
Så fås: 28 + 8x227 + 28x426 + 56x625 + 70x824 + 56x1023 + 28x1222 + 8x142 + x16 =
256 + 1024x2 + 1792x4 + 1792x6 + 1120x8 + 448x10 + 112x12 + 16x14 + x16
som let kan integreres, led for led. Regn dog lige ovenstående efter for en sikkerheds skyld. Der kan let indsnige sig en fejl.
Svar #4
03. august 2011 af mathon
kontroller efterfølgende
v. hj. a.
Define f(c,n) = ∫(c*x^n,x)
eksempelvis
f(1120,8) = (1120/9)x^9
Svar #5
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Nu fristes man jo til at spørge trådstarter #0 , om der er tale om dette integral
(1) ∫ (x2 + 2)8 dx ,
eller om dette integral
(2) ∫ (x2 + 2)8 · x dx .
Substitutionsforslaget i #1 er kun praktisk anvendeligt på integralet (2), hvilket så til gengæld formidler en simpel løsning til integralet. Derimod kan integralet (1) vist kun i praksis løses som anført af SECC i #3 .
Svar #6
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
#5
der er tale om denne ∫ (x2 + 2)^8 dx med øvre grænse =1 og nedre grænse =0
Og tak for hjælpen alle sammen :)
Svar #7
03. august 2011 af Walras
Som skrevet er det et rigtigt øv-integrale. Ihvertfald hvis man synes, at det er kedeligt at opskrive Pascals trekant (se række 9), for ellers er det da ikke ligetil at se sig ud af, at den faktoriserede form kan skrives anerledes. Selvfølgelig kan man gange ud og reducere, men... Jeg håber, at I har lært om Pascals trekant ihvertfald. :-)
Svar #8
04. august 2011 af SuneChr
0∫1 (256 + 1024x2 + 1792x4 + 1792x6 + 1120x8 + 448x10 + 112x12 + 16x14 + x16) dx =
[ 256x + 1024/3·x3 + 1792/5·x5 + 1792/7·x7 + 1120/9·x9 + 448/11·x11 + 112/13·x13 + 16/15·x15 + 1/17·x17]01
Fællesnævneren er 5·7·9·11·13·17 så resultatet bliver helt præcis.
Ja, TheLeresa, nu har du fået integreret funktionen i hånden, som du spurgte om.
Svar #10
04. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
TUSIND TAk for hjælpen, synes virkelig det er svært at løse den i hånden som jeg nu skal i denne opgave .
Svar #11
06. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Man kan med fordel benytte binomialformlen:
(x2 + 2)8 = ∑j=08 (8j) x2j · 28-j ,
og benytter man, at 0∫1 x2j dx = 1 / (2j+1) , får man
0∫1 (x2 + 2)8 dx = ∑j=08 (8j) 28-j / (2j+1) (der let programmeres i Excel)
= (60128·11·13·17 + 7056·5·9·17 + 287·3·11·13) / (5·9·11·13·17)
= 151.692.131 / 109.395
= 1386,6459253 (7 dec.)
helt i overensstemmelse med resultatet i #9 .
Skriv et svar til: integrere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
