Matematik

procentregning

03. august 2011 af Gustav15 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I opgave b. får jeg det til en stigning på 42%, og hvordan kan den nedsatte pris skulle stige 3.998kr. når den kun er blevet nedsat 3.000kr.

Opgaven:

8.3
Du køber en bærbar computer der er sat ned fra 9.998 kr. til 6.998 kr.
a. Hvor mange procent er computeren sat ned?
b. Hvor mange procent er den gamle pris større end den nedsatte pris?

Facit:

a. Nedsat 3.000 kr. ud af 9.998 kr. er en nedsættelse på ca. 30 %
b. Den gamle pris er 3.998 kr. større end den nedsatte pris på 3.000 kr.
Det er det samme som ca. 133,3 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2011 af peter lind

Har du skrevet opgaven rigtig af ? Det ser ellers forkert ud. Den gamle pris er 3000 kr større end den nye, hvilket giver en forøgelse på 3000/6998 = 42,87% Hvis der skal rundes af til et helt antal procent bliver det 43% ikke 42%


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. august 2011 af mathon

b)
       gamle pris større end den nedsatte pris
                                                                                   (9.998 - 6.998) = 3000

       relativt udtrykt som (decimal)brøk
                                                                                  (3000/6.998) = 0,428694

       relativt udtrykt i pct.
                                                                                  (0,428694·100)% ≈ 42,9%
 


Svar #3
03. august 2011 af Gustav15 (Slettet)

opgaven og facit er kopiret direkte fra kompendiet jeg laver på i ferien. Men ser ud til facit er forkert?


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.