Matematik

stigningstal differentialregning

05. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift:

f( x) = 5*x2+4*x-7

Der har stigningstal 14.
---------------------------------------

f ' (x) = 5*2x +4
f ' (x) 10x+4

f ' (x) = 14 <=> 10x+4 = 14 <=> x=1

10x+4 = 14
10x= 10
x=1

f(1) = 3
y = 14*(x-1) +3

y = 14x -14+3

Y = 14x-11


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Nej, ikke helt. Du regner f(1) forkert. Det skal istedet være f(1) = 2.

 .. tangentligningen bliver derfor

f(x) = 14(x -1) + 2

      = 14x - 12


Svar #2
05. august 2011 af kidmartion (Slettet)

tak


Skriv et svar til: stigningstal differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.