Engelsk

13 I engelsk??

26. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Jeg skal op til engelsk mundtlig FSA imorgen og ser frem til det. Jeg har nemlig styr på alle mine notater og kan hele pensum! Min engelsk accent er også god, så jeg kan ikke se nogle problemer!
Emnerne jeg kan komme op i er: My Life, Ireland, Australia og Love
I årskarakter har jeg fået 11 i de sidste par gange. Derfor vil jeg spørge, om det overhovedet er muligt at få 13? I såfald, hvad er kravene? Hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2005 af Panille (Slettet)

Selvfølgelig er det muligt at få 13. Det kræver noget ud over det sædvanlige, og du skal have udøvet et stykke gennemarbejdet og selvstændigt arbejde...

Svar #2
26. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#1 - Du siger at det kræver noget ud over det sædvanlige!
Spørgsmålet er så, hvornår er det usædvanligt?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2005 af Milsen86 (Slettet)

det finder du nok ud af i morgen! :D hehe... pøj pøj med det!

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2005 af Nemesis (Slettet)

Det skal være "usædvanligt" i en folkeskolelærers øjne, så enhver (stort set uanset kompetencer) med lidt "udstråling" og et "go" vil ikke finde det svært at score 13 til afgangsprøven. Det er dog min erfaring, at de der fagligt set virkelig er ekstraordinært dygtigte bliver overset til afgangsprøven. Med andre ord er det formentlig imponerende form og ikke indhold, der udløser det af folkeskolelærere misbrugte 13-tal.

Svar #5
26. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#3 - det må vi håbe ja.. Tak!
#4 - Jeg har nemlig også den fornemmelse at det måske ikke er det faglige, som de mest søger, men blot en selvsikker person, der kan vise "Her kommer jeg!"

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. maj 2005 af Milsen86 (Slettet)

Det tror jeg helt klart trækker op - vil da ærligt indrømme at mit folkeskole 11 tal i tysk var heeelt skudt ved siden af - men brokkede mig da ikke! hehe...

Fik så efterfølgende 7 i årskarakter i 2.g det afspejler nok mere mine "evner" i det sprog...

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. maj 2005 af mavse (Slettet)

Jaaa..mange forlkeskolelærere misbruger det måske, men min er streng men retfærdig. SÅ, er der nogle der har en måde at få 13 i engelsk(FSA) i hvis læreren fokuserer på indhold?
Hvad skal man starte med at sige, og skal man stille lærer/censor å? osv?

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, hvis du taler engelsk fuldstændig flydende - hvilket nok i folkeskolen er nok til at være godt på vej til 13 - er det næstvigtigste jo om det du siger også er fornuftigt. Analyser din tekst ligesom du ville gøre hvis du var til mdt. dansk - vis kort sagt at du kan mere end at referere hvad der sker i teksten (evt. lytteøvelsen), også selvom det foregår på et fremmed sprog.

Brugbart svar (1)

Svar #9
26. maj 2005 af Nemesis (Slettet)

Præsentér dem for din disposition (evt. en tidlig temabelysning), gør derefter nøje rede for tekstens indhold. Herefter fremhæver du centrale temaer i teksten perspektiverer til relevante tekster i læsepensum - hvis alt går fint kan du tillade dig at hæve abstraktionsniveauet betydeligt ved at inddrage overvejelser om, hvordan interessante angelsaksiske filosoffer og forfattere givetvis ville forholde sig til problemstillingen.

Husk: Filosofi og idéhistorie anvendt på korrekt vis tæller klart på plussiden, men undgå overhovedet at udtrykke synspunkter af politisk eller religiøs karakter!

Svar #10
26. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#8 - Det lyder meget fristende at begynde at analysere teksten! Men jeg tror slet ikke min lærer vil bryde sig om det, da det ikke er en dansk eksamen, men en engelsk. Desuden er ekstemporalteksterne så simple, at det vil være spild af tid! Så heller bruge tid på at komme med sin mening og tage initiativ, og vise paratviden indenfor emnet.. eksempelvis Irland's historie, om urolighederne osv.?

Men jeg tænkte på.. Er det usædvanligt nok, bare at lave en lidt usædvanlige disposition?
Der er jo den orginale:
Eks. Tekst
Lytteøvelse
Fælles læst stof

Min disposition:
Eks. Tekst
Fælles Læst Stof / Min mening
Lytteøvelse
Fælles Læst Stof /Min mening

Brugbart svar (1)

Svar #11
26. maj 2005 af Malfoy (Slettet)

hey bean :D
Det er muligt at få 13 jeg kender nemlig selv en der har fået det...

Bare fyr den af,
Og Held & Lykke¨

Malfoy

Brugbart svar (1)

Svar #12
26. maj 2005 af Samuel (Slettet)

#4: Fornemmer man lidt gammel nag?

Når man nu tænker over det, er folkeskolekarakterer på sin vis onde - derved, at (næsten) alle kan få dem i den høje ende. Jeg kender et par ungersvende for hvem gråden ingen ende ville tage, da de i engelsk faldt fra 13 i 9.klasse til 7 i 1.g (eksamen).

Brugbart svar (1)

Svar #13
26. maj 2005 af Nowa (Slettet)

Jeg havde en bidsk censor i 9'ende klasse, og jeg kom til at bøje ét ord forkert i datid, så jeg måtte nøjes med "kun" 11... Desuden var der 4 andre i min klasse som fik 13, så pointen er, at det sagtens kan lade sig gøre... Og at det i 9. ikk kræver så meget at få 13. Man behøver virkelig ikk være specielt go. Men så længe man holder sig til stoffet, og perspektivere fornuftigt, og self snakke nogenlunde uden problemer, så skal det ski nok gå... :P

Svar #14
26. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#13 - hehe... ja det lyder til at have været en streng censor! 1 ord :O
Nå men, ud fra jeres svar lyder det som om, det er helt vild let, at komme op på den høje karakter. Det er helt klart også det jeg håber på!
Personligt vil jeg gerne op i Irland, så der kan fyres en masse viden af!
Det samme gælder Australien!

Brugbart svar (1)

Svar #15
27. maj 2005 af Therackoo (Slettet)

Held og Lykke...

Brugbart svar (1)

Svar #16
27. maj 2005 af Therackoo (Slettet)

Jeg får også selv 10 i årskarakterer... Jeg stræber også efter et 11-tal evt. 13, når jeg skal op her på mandag....

Svar #17
28. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

#15 - Ok, held og lykke..
Jeg var oppe til eksamen her igår og det gik fantastisk!
Jeg fik et 11-tal, og det er jeg meget tilfreds med... Jeg formådede at forsvare min årskarakter! Selvom det ikke blev et 13 tal, er jeg meget tilfreds og glad, da jeg følte, at jeg fyrede ALT af, som jeg havde lært, gennem årene. Kom op i Irland!

Brugbart svar (1)

Svar #18
28. maj 2005 af BsB86dk (Slettet)

Jeg havde en engelsk læreri folkeskolen som var rigtig god, udover et enkelt punkt... hun nægtede kategorisk at give 13 til sine elever med mníndre de var engelsk fødte... fx var der en canadier, som ikke var udpræget god til engelsk og ikke havde så mange brikker at flytte med, han v´fik 13, mens en af mine klasse kamerater som var væsentligt bedre på næsten alle punkter "kun" fik 11... jeg selv fik 10 og var fint tilfreds med det... så #12 det er ikke gammelt nag fra min side... kun en udpræget higen efter retfærdighed i verden!!!

Brugbart svar (1)

Svar #19
28. maj 2005 af Therackoo (Slettet)

Jeg håber også at jeg kommer op i Irland, eller Australien (jeg har samme emner som dig)... Og så mangler jeg bare også lige et 11-tal...

:D

Brugbart svar (1)

Svar #20
28. maj 2005 af Therackoo (Slettet)

#19 //...Men, jeg er kommet til at smide min engelsk bog væk, så jeg kan ikke få læst pensummet til på mandag, til engelsk. Der er nemlig massere af teksterne, jeg trænger til at få genlæst... :(

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.