Fysik

Udledning af Epot, mgh

11. august 2011 af madsbb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal til fysik-eksamen i morgen, og forbereder mig på mekanisk energi.

Der står i mine noter og alle steder jeg kan finde, at mgh er nem at udlede.

Hvis det er mgh=½mv^2, så er den nem nok (den skal selvfølgelig omskrives og udledes), men er det virkelig bare det?

Der må da være mere i den, for det er som sådan vel ikke en udledning?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du skal formentlig fortælle om tyngdekraftens arbejde. 

                en krafts arbejde kan skrives

                                                    A = F·s

                hvis vi kigger på tyngdekraftens arbejde fås derfor

                                                    A = ΔEpot = Ftyngde·Δh = mgΔh

                hvor Δh = s


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

mere detaljeret gennemgang af #1

idet

       Ftyngde = m·g        og          A = F·s

fås

       Atyngde = Ftyngde·s = m·g·s

da tyngdekraften virker lodret erstattes strækningen s med højden h, derfor

       Atyngde = m·g·h

hvilket også kaldes, potentiel energi


Skriv et svar til: Udledning af Epot, mgh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.