Matematik

Hjælp til hovedregning! Please:)

11. august 2011 af JensFF (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej!
Jeg er en pige fra 9. klasse, der har virkelig brug for hjælp!

Jeg STINKER til hovedregning, og jeg går altså i 9:(
Så, jeg vil gøre alt for at nå at blive endnu bedre til det, inden eksamnen, og sådan!
(Jeg ved godt at man nok ikke skal bruge det så meget til selve eksamnen, men jeg får no brug for det alligevel :P )

Jeg tænkte måske at nogen havde nogle øvelser jeg kunne lave? Eller en god hjemmeside med opgaver? ALT KAN HJÆLPE!:)

Jeg har virkelig brug for hjælp, og håber I vil hjælpe mig:)

Mange takkende hilsner, Frederikke:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2011 af Bankier (Slettet)

1. Øv  gange tabeller

2. Simplificer regnestykker ex   7500 * 5 =  ?     divider med 100   til  75 *5 = 375  gang  med 100      375*100 = 37500

3. For mange hjælper det at skabe sig et mentallt billede. Se regnestykket stillet op og regn.  


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. august 2011 af emul0c

4. Split tal op i flere dele.. Skal du f.eks. regne 27 * 16, det kan virke uoverskueligt som udgangspunkt. Men det er nemt at gange med 10'ere og 5'ere. Så ovenstående ville f.eks. i hovedet blive til 27 * 10 = 270 + 27 * 10 / 2 = 135 + 1 * 27 = 270 + 135 + 27 = 432
Den teknik bruger jeg altid, det gør det hele super meget nemmere :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. august 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 http://www.matematikbogen.dk/ExerciseOverview.aspx?level=5

Åbn hjemmesiden ovenfor.

Gå ned under dem der hedder træningsopgaver til udskrivning. Regnerammer er som regel meget rart, da der så er plads til at skrive mellemregninger hvis man har brug for det. 

Men start med plusstykker med tallene fra 1 til 99 indtil at du føler dig helt sikker i dem. Byg derefter videre og tager fra 1 til 999, og til sidst 100 - 999.

Bagefter gør du det samme med minusstykker, gange og til sidst division. 

Det skulle gerne forbedre din hovedregning DRASTISK.

Når du er færdig med overstående kan du gå videre til regning med 3 led f. eks. 3*45*13. Det ville gøre dig i stand til endnu bedre at kunne huske hvad du gør, og du har derfor ikke brug for at skrive lige så mange mellemregninger.

Det er en lang proces at blive god til at regne, men det er det værd, for man bliver ikke kun bedre til matematik ved at træne sin logik. Man vil også finde ting som sprog, grammatik o. lign. meget nemmere.


Svar #4
11. august 2011 af JensFF (Slettet)

 Tusind tak alle! Det har hjulpet mig SÅ meget! Tusind tusind tak!!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2011 af Duffy

#3: Pas på med sprogbrugen.

"kan du gå videre til regning med 3 led f. eks. 3*45*13. "

Her er det ikke tal om LED, men om faktorer.

3*45*13 er et gangestykke (eller multiplikationsstykke om du vil) , der har tre faktorer.

Omvendt har ADDITIONS-stykket 3+45+13 derimod tre LED. ( Plus og minus er ledskillere).


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. august 2011 af Mongomaniac (Slettet)

whatever, jeg er sikker på, at Frederikke i niende klasse fangede det essentielle, og hun bad jo ikke om hjælp til korrekt sprogbrug, hun bad om hjælp til at blive bedre til hovedregning.

Så er jeg i øvrigt ligeglad, med hvad i al verden du vælger at kalde dine regnestykker. Hvad end du bruger addition eller plus, subtraktion eller minus, multiplikation eller gange kommer vel ud på ét. Så længe man ikke sige at plusse og minusse, men derimod bruger at addere og subtrahere eller at lægge til og trække fra så er jeg glad.

Forresten så står LED for light-emitting diode, jeg tror ordet du leder efter er led, så BLOT FORDI DU SKRIVER I CAPS LOCK, GIVER DET DIG IKKE MERE RET. 

* * *

Hav en god dag.

Mvh.

Mig

Ps. til Frederikke, selv tak og undskyld det sure opstød.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2011 af Duffy

Ha ha. Jeg må le over din FORURETTETHED ! ! !


Skriv et svar til: Hjælp til hovedregning! Please:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.