Fysik

Præfiks ( fysik/matematik )

12. august 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften

Er denne lille opgave regnet rigtigt?

a) 1,24 Ghz uden præfiks = 1240 000 000 Hz

b) 0,35 mg uden præfiks = 0,0035 g

c) 693,6 km uden præfiks = 693 6000 m

Præfiks er en forkortelse. Fx er en time en forkortelse af 3600 sek.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder om præfixerne, at G = 109 , m = 10-3, og k = 103 . Derfor har vi

1,24 GHz = 1,24·109 Hz = 1 240 000 000 Hz

0,35 mg = 0,35·10-3 g = 0,000 35 g 

693,6 km = 693,6·103 m = 693 600 m


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Nej, ikke helt. Svarene er derimod

1240.000.000 Hz , idet G (giga) = 109

0,00035 g , idet m (milli) = 10-3

693.600 m , idet k (kilo) = 103


Svar #3
12. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Tusind tak skal I ha. Jeg må se at få øvet mig lidt på at flytte kommaerne rigtigt :-) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2011 af Vardar (Slettet)

#2
 

#0

Nej, ikke helt. Svarene er derimod

1240.000.000 Hz , idet G (giga) = 109

0,00035 g , idet m (milli) = 10-3

693.600 m , idet k (kilo) = 103

Dog synes jeg det er dumt du giver svarene. Jeg vil have hjulpet personen. På den måde vil han/hun også lære.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jeg gav en mindre uddybning af svarene, så trådstarter selv kunne få et billede af løsningerne. Hvis vedkommende skulle være yderligere i tvivl kunne han/hun selv spørge ind til problemet, og jeg ville glædeligt svare.

Hjælpsomhed mod andre er den husleje, du betaler for at bo her på jorden - citat Muhammed Ali .


Skriv et svar til: Præfiks ( fysik/matematik )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.