Matematik

differentieringsopgave :/

13. august 2011 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :)
jeg har en opgave der lyder på :

 I en virksomhed kan omsætningen af et af virksomhedens produkter beskrives ved: R (x)= -0,04x^2+ 30x , 50< x < 600
hvor R(x) angiver omsætningen ved en afsætning på x stk.

Omkostningerne i virksomheden  kan beskrives ved funktionen C, der har forskriften C (x) = 6x + 2000,  50< x < 600

overskudet beregnes ved at trække omkostningerne fra omsætningen.

A) vis at overskudet O har forskriften: O (x) = 0,04x^2 + 24x -2000.

nogen der kan hjælpe mig med opgaven, eller vise mig hvordan man gør ? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2011 af mathon

overskudet beregnes ved at trække omkostningerne fra omsætningen

                   afsætning                            omkostninger                             overskud

                 R(x) = -0,04x2+ 30x          C(x) = 6x + 2000                           O(x) = R(x) - C(x)

 

                                                                                      O(x) = R(x) - C(x) = -0,04x2+ 30x - (6x + 2000) =

                                                                                            -0,04x2+ 30x - (6x + 2000) = -0,04x2+ 24x - 2000

når du hæver "minus-parentesen" rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Overskuddet:

               O(x) = R(x) - C(x)

                       = (-0,04x2 + 30x) - (6x + 2000)

                       = -0,04x2 + 30x - 6x - 2000

                       = -0,04x2 + 24x - 2000


Skriv et svar til: differentieringsopgave :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.