Matematik

det har jeg altså ikke hjerne nok til.....!:O

15. august 2011 af tallemus (Slettet) - Niveau: 8. klasse

kan i hjælpe med denne opgave for jeg har nu haft en uge til den og jeg kan ikke! og den skal afleveres i morgen.............

Du kører denne strækning fra A til B og så til C:

A______________B______________C

Der er 1 km fra A til B og 1 km fra B til C.

Du kører først fra A til B med en gennemsnitshastighed på 30 km/t.

Hvor hurtigt skal du så køre fra B til C, for at gennemsnitshastigheden for hele turen ABC bliver 60 km/t??
 

kom med nogle bud hvis i kan regne den ud:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det kan du ikke.


Svar #2
15. august 2011 af tallemus (Slettet)

nej vel???


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Det er jo det, jeg siger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Lysets hastighed vil stoppe egentiden for dig mellem B og C, og du vil teknisk set have bevæget dig 2 km på 2 min. hvilket giver 60 km/t, men i forhold til en udenforstående observatør vil du have kørt 59.999999... km/t


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2011 af SuneChr

# 1   Hvorfor så ikke?

AB køres på 1/30 time. Antag, at hastigheden mellem B og C er x km/t, og køretiden  1/x time, så fås:

2 km køres på 1/30 + 1/x time hvilket giver hastigheden  2/ [ (1/30) + (1/x) ] = 60  ⇔   2/60 = 1/30 + 1/x  ⇔ 

1/30  = 1/30 + 1/x   med en hastighed  x km/t  → ∝


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#5 Det er om noget et endnu mere urealistisk scenarie end mit i #4.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gennemsnitshastigheden på strækningen AB er vAB = 30km/t = 0,5km/min . Strækningen AB tilbagelægges derfor i tiden

tAB = 1 km / (0,5km/min) = 2,0 min.

Hvis gennemsnitshastigheden for hele strækningen ABC skal være vABC = 60km/t = 1 km/min, køres hele strækningen ABC i tiden

tABC = 2km / (1km/min) = 2,0 min .

Strækningen BC skal derfor køres i tiden

tBC = tABC - tAB = 2,0 min - 2,0 min = 0,0 min ,

hvilket ikke er fysisk muligt.


Svar #8
15. august 2011 af tallemus (Slettet)

hold da op, tak tror jeg er med nu men syns ikke helt det høre hjemme i 9 klasse


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 #7 Det kommer an på hvor man måler  jf relativitetsteorien.

#8 du har helt ret, det første svar er det "rigtige" i 9.klasse sammenhæng, og det eneste realistiske svar.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Som du selv er inde på, er et svar baseret på den specielle relativitetsteori ikke relevant i 9. klasses sammenhæng.


Svar #11
15. august 2011 af tallemus (Slettet)

nej godt så det ikke mig der er helt dum, for vi har haft en uge til det og har set på den i 7 dage og ikke kommet frem til noget...


Skriv et svar til: det har jeg altså ikke hjerne nok til.....!:O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.