Matematik

Hjælp til enkle regninger

16. august 2011 af janejjo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nu skal jeg starte igen og det er længe siden jeg har gået i skole sidst.

Jeg har fx nogle spørgsmål der er

3x(2+4)=18 Vis alle mellemregninger

1/2+1/5 =7/10  Vis alle mellemregninger

50 % = 25 hvad er 100 % = ? og hvad er 80 % = ?

x - 2 = 6 Vis alle mellemregninger

x/4 = 2 Vis mellemregninger

ax= b, for a=2 og b=3

a-x=7, for a =8

2a2+3b2 = ? for a = 7 og b =4

Kan i hjælpe mig med dem ? Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

 

   3x(2+4) = 18

   3x·6 = 18

   18x = 18

    x = 18/18 = 1
     


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af mathon

 

   1/2 + 1/5 = 7/10                    fællesnævner er 10

   5/10 + 2/10 = 7/10


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2011 af volcom1

 3x*(2+4)=18. Du udregner parantesen først altså 2+4 
Dermed får du 3x*6=18
Derefter gange du 3x med 6 så du får

18x=18. Derefter deler du med 18 på begge sider af = 

18x/18=18/18 som dermed er x=1

1/2 +1/5 =7/10 Her skal du lave fælles nævner. 

Dermed forlænger du 1/2 med 5 så du får 5/10 Den anden forlænger du med 2 så du får 2/10, nu kan du lægge dem sammen ved at lægge tæller sammen i begge to

5/10 + 2/10 =7/10

50%=25 DU bestemmer først hvad 1% er ved at dele med 50

50%/50 = 25 /50  som dermed giver 1%= 0,5

Dermed kan du udregne nemt hvad 100% er og hvad 80% er
 


Svar #4
16. august 2011 af janejjo (Slettet)

Tak for jeres svar. Volcom tak fordi du beskriver det så godt, nu forstår jeg noget af det :-)


Skriv et svar til: Hjælp til enkle regninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.