Matematik

Sinus! hjælp

16. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvad er forskellen på sinus vinkel og Sinus(A) 

Hvad betyder Sin(v) x hypotenusen = modstående side 

Hvad er formlerne til at beregne sinus og de andre kateter


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Du roder lidt rundt i begreberne -

Der er noget, der hedder sinus til en vinkel (sin(v)). Hvis det er vinkel A, hedder det sin(A)

I en retvinklet trekant gælder den særlige regl, at sin(v) er lig med den modstående side divideret med hypotenusen.

Hvis det omskrives lidt, får du at sin(v) gange hypotenusen = modstående side, som du spurgte om

Afhængig af, hvad man kender i forvejen, kan denne formel benyttes ved beregning af de resterende sider eller vinkler ;-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Klik på www.frividen.dk

Klik på matematik

Klik på geometri

Gennemse to-tre af de vidoer, som netop handler om det, du spurgte om ;-)


Svar #4
21. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 Mange mange tak. Føler jeg har forholdsvis styr på det nu. 

Men hvordan løser man denne opgave? 

b=11, A=20 grader, c=15 skal beregne de ubekendte sider i trekanten? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Brug cosinus-relationerne til at finde a

derefter sinus-relationerne til at finde vinkel B

Tilsidst er vinkel C = 180 - (A + C)

Cos- og sin- relationerne findes også på www.frividen.dk


Svar #6
22. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 Okay, mange tak. Lige en sidste ting? 

Bruges cosinus mere til vinkler? eller gør sinus det? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Det afhænger helt af situationen og dine oplysninger om den pågældende geometriske figur, men man benytter både sinus og cosinus til bestemmelse af vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2011 af Krabasken (Slettet)

#6

Hvis du mener, hvad du skriver, så ja, sinus og cosinus kan kun bruges i forbindelse med vinkler.

Hvis du derimod men sinus- og cosinusrelationerne , bruges de til at udtrykke (og beregne) samspillet mellem vinkler og sider i en trekant.

Hvornår du skal bruge hvad afhænger af, hvilke sider ogvinkler du kender fra starten.

Læs om trekantstilfældene - de giver opskriften på det hele ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2011 af Krabasken (Slettet)

#9

- som dog kun gælder i retvinklede trekanter -


Skriv et svar til: Sinus! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.