Matematik

hjælp

20. august 2011 af Daniel321 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En familie består af mor, far, og 2 børn og familiens gennemsnitalder er 24.  Opskriv en mulig alderfordeling for familien og forklar , hvordan du nåede frem til resultatet,

har skrevet

mor 40 år

far 45 år

de to børn 6 og 5 år

tilsammen giver det 96

96:4 = 24

prøvede at finde 4 tal, der tilsammen blev 96

har jeg løst opgaven rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jep. For at få hele forklaringen med, kan du skrive, at gennemsnittet findes ved at dividere den samlede alder med 4, og at den samlede alder dermed skal være 96.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2011 af SuneChr

Et andet eksempel:

Man kunne antage, at yngste barn er x år og ældste barn (x + 2) år.

Faderen var 22, da han fik det første barn, og moderen var 20.

Vi får da:  x + (x + 2) + 22 + (x + 2) + 20 + (x + 2)  =  24·4      ⇒    x  =  12.

Dvs. yngste barn er 12, ældste barn 14, faderen 36 og moderen 34.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.