Matematik

Hjælp til regning af brøker !

21. august 2011 af alleballen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej folkens..

Jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan man regner disse her brøker.. og om man skal gange ind i parenteserne eller hvad man egentlig skal..
I må meget gerne skrive jeres fremgangs metode, da det er den jeg leder efter.. og altså ikke svaret :)
/= brøkstreg

3(1/2-1)=x

2/4 (2/3+5)=x

(3-3/4)(4-1/2)=x


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2011 af 1lillemus (Slettet)

først: gang ind paranteserne i  de to første og gang paranteserne sammen i den sidste. derefter få fælles nævner og så giver resten næsten sig selv :)

eks.   5*(1/3-4)=5/3-20=5/3-60/3=-55/3


Skriv et svar til: Hjælp til regning af brøker !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.