Matematik

HELP !!! A-level

21. august 2011 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Points A, B and C are on the circumference of a circle. Center O and radius r.

A trapezium OABC is formed such that AB is parallel to OC, and the angle og AOC (the angle of O) is delta, π/2 ≤ delta < π

a) shoe that the angle BOC (the angle of O) is π - delta

b) show that the area, T, of the trapezium can be expressed as

T = (1/2)r^2 sin(delta) - (1/2)r^2 sin2(delta)

c) show that when the area is maximun, the value of delta satisfies

Cos(delta) = 2cos2(delta)

Hence, determine the maximun area of the trapezium when r = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Det følger af symmetrigrunde, idet den vinkelrette fra O på AB skærer AB i dets midtpunkt og er også vinkelret på OC.


Skriv et svar til: HELP !!! A-level

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.