Matematik

Bestem koordinater

21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvordan kan 156 løses? (se vedhæftet fil) 

Jeg vil helst selv komme frem til resultatet men håber I kan sætte mig i gang. 

Vedhæftet fil: scan0003.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2011 af mathon

 

             prøv at addere vektorerne

                                                                                       (a + b)   og   (a - b)
     og
             dernæst at subtrahere vektorerne     
                                                                                       (a + b)   og   (a - b)      


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

       Du har ligningen, hvori a isoleres

       a - b = (-4,1)   ⇔  a = (-4,1) + b ,

       og indsættes i den anden ligning:                 

       a + b = (6,-3)   ⇔  (-4,1) + b + b = (6,-3)  ⇔  2b = ((6 + 4),(-3 - 1)   ⇔  2b = (10,-4)  ⇔ b = (5,-2)

       Find nu selv a .


Svar #3
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 jeg får,

b= a-(4,1)

a+a-(-4,1)= (6,-3)

2a+4-1= (6-4), (-3+1)

2a= ( 2,-2)

a=(1,-1)

er det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 skal opgave 168 så løses sådan,

AB=(-1,4)

(6,1)B= (-1-6), (4-1)

B= (-7,3)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Nej, ikke rigtigt. Du skal gøre følgende:

b - (6,1) = (-1,4)  ⇔  b = ((-1) + 6),(4 + 1)) = (5,5) 


Svar #7
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

glemte at slette 6,1 fra min udregning så hehe en lille tastfejl..

hvorfor er det -(6,1) og ikke +(6,1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Netop fordi, du finder vektoren AB ved at trække punktet A fra punktet B:

AB = B - A .


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2011 af mathon

 

                                                      (a + b)  +   (a - b)   =  2a = [2,-2]

                                                                                            a = [1,-1}
         
                                                       (a + b)   -   (a - b)   =  2b = [10,-4]

                                                                                             b = [5,-2]  


Skriv et svar til: Bestem koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.