Matematik

Eksakte løsning

22. august 2011 af hare45 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er i tvivl om hvad der menes med den eksakte løsning. I min opgave har jeg fået stillet et spørgsmål, hvor der står, at jeg skal finde eksakte løsning af  8x=5, hvad menes der med eksakte? :)

Taak :I 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Lachesis (Slettet)

x = 8/5?


Svar #2
22. august 2011 af hare45 (Slettet)

 Er det bare løsningen? :) Det er første gang jeg hører udtrykket, så er lidt i tvivl om, hvordan man gør :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2011 af mathon

 

                    x = 5/8 = 0,625       eksakt    da 5/8 er en endelig decimalbrøk


Svar #4
22. august 2011 af hare45 (Slettet)

Mange tak :) 


Svar #5
22. august 2011 af hare45 (Slettet)

 Ifølge min bog er 5/8 den eksakte løsning -.-


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2011 af mathon

                den eksakte løsning er altid brøken
men
                i dette tilfælde er 5/8 nøjagtig lig med 0,625

medens
                  3/7 ≈ 0,4286 (med 4 dec.)
hvor
                  3/7 er den nøjagtige/eksakte værdi

lige som
                  √(3) ≈ 1,7321 (med 4 dec.)
hvor
                  √(3) er den nøjagtige/eksakte værdi


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. august 2011 af SuneChr

Lad os nu sige, at løsningen  x  =  5/8  =  0,625  (eksakt)  skulle bruges i en ny beregning, som kunne lyde:

Find  1000·x             og vi kun tog 2 decimaler med i 0,625;  så ville resultatet blive:  1000·0,63  =  630

hvor resultatet burde være 1000·5/8 = 625 .  Altså en absolut fejl på 5   


Svar #8
22. august 2011 af hare45 (Slettet)

 Hvis jeg har forstået ret er den eksaktet løsning 0,625


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. august 2011 af SuneChr

# 8 :   Som # 3 skriver, er begge skrivemåder rigtige, da decimalbrøken er endelig.


Skriv et svar til: Eksakte løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.