Matematik

3√x

22. august 2011 af anonyme1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Nogle der kan hjælpe med, hvordan man regner de her ud??
3√2

3√3 3√4 3√5 3√6 3√7 3√8 3√9 3√10

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du kender i hvert fald √4 og √9 . 

De resterende skal formentlig løses gennem en lommeregner, hvis du vel og mærke ønsker den approksimative værdi af hvert tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2011 af Walras

Hvordan skal du regne dem ud? De er allerede skrevet på kortest mulige form (de fleste af dem), men det er muligt at omskrive dem, idet

3√(2)=√(9)√(2)=√(9*2)=√(18),

men det er jo ikke ligefrem pænere. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2011 af mette48 (Slettet)

Skal du beregne dem alle  uden hjælpemidler? Hvor mange cifre vil du have?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2011 af mette48 (Slettet)

3√2 = √32'2 = √18

√18 < 5 da 52= 25 >18

√18>√16 så √18>4

vil du have flere decimaler?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2011 af SuneChr

Har du Excel, ser det sådan ud:

3·√7  skal indtastes:                  =3*KVROD(7)


Svar #6
22. august 2011 af anonyme1 (Slettet)

 Altså fx. som det her.
√10=3.1622'''
Men mobil lommeregneren kan ikke regne x√ fx.


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug, at:

x√(ya) = ya/x


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. august 2011 af Walras

#6 Køb dig en ordentlig lommeregner. At bruge mobilen er da en falliterklæring.


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

At bruge sin lommeregner på mobilen, er da dagens joke.

Brug din rigtige lommeregner.


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke der er tale om kubikrødder, altså 3√x = x1/3 , for x = 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ?


Skriv et svar til: 3√x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.