Fysik

Mængdeberegning

22. august 2011 af floks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Stofmængdeberegning:

Hvis jeg har kulhydrat C6H12O6 og massen er 312g, hvad er molarmassen og stofmængden så? og hvordan finder jeg resultaterne?

mvh. Filip 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Benyt formlen:    

n = m/M      

Her er M = 180,1566 g/mol


Svar #2
22. august 2011 af floks (Slettet)

 altså 321/180.1566 = 1,73mol?


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. august 2011 af mathon

 

   M(C6H12O6) = sum({6,12,6}*{12.011,1.0079,15.999}) g/mol


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. august 2011 af mathon

 

   altså
                  (321 g) / (180.1566 g/mol)
1,78 mol


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, fremgangsmåden er korrekt.


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.