Dansk

Dansk (stil)

23. august 2011 af dwag (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan bliver jeg bedre til at skrive en dansk stil? Jeg skriver virkeligt dårligt, som i kan se her på mine sætninger. Når jeg skal skrive en stil, kan jeg for det første ikke finde på, hvad jeg skal starte med, hvad selveste historien skal handle om. Jeg har det svært ved at komme op med en historie. Please hjælp mig. Og der skal også flere ord på  min historie tillægsord,metafor,Besjæling,personificering, osv. Så kære bruger please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Skriv og læs en masse (du skriver i øvrigt udmærket).


Svar #2
24. august 2011 af dwag (Slettet)

Jeg har brug for hjælp med det kreative. Jeg kan bare ikke finde på historier. Det er det jeg har svært ved. Og hvad er bindeord?


Svar #3
24. august 2011 af dwag (Slettet)

Ups, jeg mener hvad er biord. xD


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. august 2011 af Walras

Hvis du gerne vil udvikle dit skriftssprog, bliver du naturligvis nødt til at udnytte det, når du har chancen. I folkeskolen er det umiddelbart svært at blive en skriftlig sprogekvilibrist, da I vel kun skal skrive en fire til fem stile om året. Men der er altid muligheden for at begynde at skrive lidt i sin fritid - du ved, fordi det kan være morsomt at skrive de interessante betragtninger ned, man gør sig i sin hverdag. Begynd at skrive dagbog.

En dagbog behøver ikke at være triviel i den forstand, at den starter med "kære dagbog" og så indeholder en lang udredning om ens navlebeskuende følelser. Du kan sagtens tage udgangspunkt i emner, der er klart mere interessante. Tag for eksempel udgangspunkt i den danske politiske situation, verdens økonomiske situation, det borgerlige oprør i Libyen, sultkatastrofen i Afrika, det kommende VM i cykelløb på Geels bakke et cetera. Det er kun fantasien og dine interesser, der sætter grænserne for, hvilke emner du kunne vælge at anføre betragtninger omkring. 

Udover, at du naturligvis vil blive bedre sprogligt, vil du måske endda kunne lære noget om det. At skrive om den slags kræver, at du rent faktisk sætter dig ind i, hvad der er sket (skal ske), og hvorfor det er interessant. På den måde bliver du nødt til at læse noget om det, og hvis du vælger tilpas forskelligtartede emner (det vil automatisk komme, hvis du tager udgangspunkt i nyhederne), så vil du komme til at læse mange forskellige slags tekster, der indeholder adskillige fagjargoner, dvs nye ord, som, når du får dem inkorporeret i dit ordforråd, du kan begynde at bruge.

Husk på, at hver eneste dag indeholder en historie. I dit liv er de måske ofte lidt små (det er de for os i den vestlige verden), men så er det altid muligt at tage udgangspunkt i andres historier eller i de store brede historier, der vedrører os alle.


Skriv et svar til: Dansk (stil)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.