Matematik

At isolere

25. august 2011 af FREDERIKHO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg glemmer konstant, hvordan man isolere. Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave: p = 4/r+s?

Jeg har ikke bare brug for resultatet, da jeg gerne vil lære, hvordan man regner det ud. Derfor har jeg brug for mellem regninger :-)

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2011 af Isomorphician

Hvad skal isoleres?

Og sæt en parentes eller to, så det fremstår mere tydeligt hvad der er tæller og hvad der er nævner.


Svar #2
25. august 2011 af FREDERIKHO (Slettet)

 Hovsa. Det skal p.

P = 4 / r+s (p er lig med fire divideret med r plus s)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af Isomorphician

p er isoleret...


Svar #4
25. august 2011 af FREDERIKHO (Slettet)

 Hold da op. Det går ikke særlig godt. Jeg skal isolere s, undskyld ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af Isomorphician

p = 4/(r + s), s ≠ -r <=>

gang med (r + s) på begge sider:

p(r+s) = 4 <=>

del med p på begge sider:

r + s = 4/p, p ≠ 0 <=>

træk r fra på begge sider:

s = (4/p) - r


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af mathon

står der

                 p = 4/(r+s)   ?
 


Svar #7
25. august 2011 af FREDERIKHO (Slettet)

 Der er ingen parenteser omkring; gør det en forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2011 af mathon

Ja det gør

                    p = (4/r)   +   s

                    p - (4/r) = s


Svar #9
25. august 2011 af FREDERIKHO (Slettet)

 Er der kun en mellem regning? For jeg har brug for mellemregninger til at lære, hvordan man gør :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2011 af mathon

sådan...


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2011 af mathon

 

    ...du har vist brug for de aritmetiske reduktionsregler inklusive anvendelse af parenteser
       og kendskab til deres betydning i linjenotation.


Skriv et svar til: At isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.