Matematik

Potenstal

25. august 2011 af ThomasLarsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Hvordan skrives resultatet korekt ?

10 x 10 x 10 x 10 x 5 x 5 = 104 x 52 eller 104 52


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du bør benytte dig af et gangetegn i den her situation.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

mellem 10 og 5 skal du havde •'

Sådan som du skriver det bliver stadig det samme


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2011 af mette48 (Slettet)

10 x 10 x 10 x 10 x 5 x 5 = (5*2)4*52 = 24*56

Der skal et gangetegn mellem faktorerne, men om du skal skrive som ovenfor eller måske 25 * 104 afhænger af i hvilken forbindelse du skriver det. Man bruger ofte potenser af 10 ved store tal (64000000 skrives 6,4 * 106 eller 6,4 mil)


Skriv et svar til: Potenstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.