Matematik

Bestem vinkel a

27. august 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave, hvor jeg skal bestemme en vinkel a.

Jeg har en funktion: f(x) = -0,02388x^2+0,8693x+2

...og en tangent til grafen for f i punktet P: (0,2)

Min opgave er at bestemme vinklen mellem den vandrette linje, der udløber fra punktet P og tangenten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af mathon

        f '(x) = -0,04776x +0,8693

        f '(0) = -0,04776·0 + 0,8693 = 0,8693

        tan(V) = 0,8693

        V = tan-1(0,8693) ≈ 41º


Skriv et svar til: Bestem vinkel a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.