Matematik

Reducer

28. august 2011 af mussen345 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har virkelig brug for hjælp.
 

2(3a-4b)^2-4(2a-b)(b+5a)-4(a+b)^2

Hvordan er det man gør når noget bliver opløftet i 2?

Altså jeg ved godt hvordan man ganger ind i parantesen og det, men kan ikke rigtigt komme videre
før jeg ved hvad jeg gør bagefter.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af stjerne3 (Slettet)

 Jeg tror at du skal bruge kvadratsætninger i dette tilfælde.

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2 * a * b

(a-b)^2 = a^2  + b^2 - 2 * a * b

(a+b)(a-b) = a^2 + b^2


Svar #2
28. august 2011 af mussen345 (Slettet)

Så vil der stå: 6a2-8b2-2*6a*8b ikke?
og hvad gør jeg derefter?
 


Svar #3
28. august 2011 af mussen345 (Slettet)

hjæææælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2011 af mette48 (Slettet)

2(3a-4b)^2-4(2a-b)(b+5a)-4(a+b)^2     gang parenteserne ud og gem resultatet i en ny parentes

                                                                  gang med tallet i alle led i parenteserne

                                                                   hæv + og - parenteserne

                                                                   træk sammen


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.