Fysik

Til de dygtige.

30. august 2011 af kennedalmighty (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte eller begynde med den her opgave.

Den lyder således:

En beholder med rumfanget 100dm3 skal undersøges for tæthed. Der pumpes luft ind i beholderen , til overtrykket er 500mmHg. Barometerstanden er 760mmHg og temperaturen er 20C. 

Efter en tid måles overtrykket til 512mmHg. Barometerstanden er nu 730mmHg og temperaturen er 25C.

Hvor mange gram luft er sivet ud af beholderen?

Så jeg stiller det op således at :

V = konstant 100dm3

p1= 500mmHg    p2= 512mmHG 

pb1 = 760mmHg  pb2= 730mmHg

T1: 20C  T2: 25C 

Når V er konstant må vi ha af gøre med en isokor proces yes? ..   Men ved simpelthen ikke hvilken formel, eller hvad jeg skal gribe fat om.   puuuhaaa sved på panden. 

Håber i kan hjælpe .. Mvh Kenneth


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2011 af peter lind

trykkene er henholdsvis 500 mmHg + 760 mmHg og 512 mmHg + 730 mmHg

Temperaturene skal være i ºKelvin


Svar #2
30. august 2011 af kennedalmighty (Slettet)

Tusind tak. Så er den hjemme :)


Skriv et svar til: Til de dygtige.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.